中華民國核醫學學會(SNM)

國內

ISCD國際骨密認證課程及考試

活動地點:台大醫學院
主辦單位:中華民國骨質疏鬆症學會

活動基本資料

主講人 吳至行等
活動內容

Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis & Management

Location : National Taiwan University College of Medicine, Taipei, Taiwan

Clinician Course Version: 2016    Date: January 09 & 10, 2016

 

Day One(January 09, 2016)

8:00-8:30 Registration

General Session – Clinician and Technologist Courses Together

8:30         Introduction and Objectives of ISCD/IOF Co-joint Course–  20 mins [Wu CH]

8:50         Overview of Osteoporosis –  50 mins [Chen JF]

 

9:40         Basic Science of Bone Densitometry & Device Operating Principles –  50 mins [Yao WJ]

 

10:30       X-Ray Science, Radiation Safety & Quality Assurance–   50 mins [Yao WJ]

 

11:20         LUNCH [60 mins]

Clinician and Technologist Courses Divide – Technologist Course

12:20        Quality Control –40 mins [Wu CH]

13:00        Role of the Technologist –40 mins [Changlai SP]

13:40        Anatomy, Positioning & Acquisition-Spine–40 mins [Hwua YS]

14:20        Anatomy, Positioning & Acquisition-Femur and Forearm–40 mins [Hwua YS]

15:00        Vertebral Fracture Assessment- 40 mins [Changlai SP]

 

15:40        Break [20 mins]

16:00        Scan Analysis-  50 mins [Chen WP]

16:50        Principles of DXA Scan Interpretation - 60 mins [Chen WP]

17:50        Clinical Management of the Osteoporotic Patient–50 mins [Cheng TT]

18:40        Technologist Course Ends day 1

 

DAY Two - Technologist Course (January 10, 2016)

8:00-8:30 Check-in

8:30        Case-based Clinical Application-  50 mins [Chen JF]

9:20        Clinical Case Review-  50 mins [Hwua YS]

 

10:10      BRUNCH AND SELF STUDY [50 mins]

11:00       Technologist Certification Examination- 60 mins [Hwua YS]

12:00       Technologist Course Ends day 2

負責人 吳至行
收費 收費
備註 核醫醫師積分第一天3分、第二天1分

聯絡資料

聯絡人 李芷庭
聯絡電話 02-23143686
傳真 02-23143686
E-MAIL toaservice@gmail.com

認定資料

認定字號 核澄字第A1050002號
認定積分 4
認定時數 4